SELAMAT DATANG KE BLOG IKA HOMEMADE CAKES

Ahad, 17 Julai 2011

SENARAI KELAS KEK N BUN.

KELAS ASAS MEMASAK DAN MENGHIAS KEK.

1. Kek Harijadi ( Buttercream/ Freshcream)
  •  Memasak kek span
  •  Belajar teknik menghias ( 5 jenis deko) sebelum menghias ke atas kek.
  •  Belajar membuat bunga rose.
  •  Hasil kek yg dihias akan dibawa pulang oleh peserta.
  •  Yuran kelas RM120
  •  Masa ikut peserta. Isnin hingga Jumaat jam 2.00 ptg keatas. Sabtu & Ahad jam 9.00 pagi keatas.

2. Kek hantaran -Buttercream
  • Memasak kek span
  • Belajar teknik menghias ( 5 jenis deko) sebelum menghias ke atas kek.
  •  Belajar membuat bunga seperti  bunga rose, Bunga crsyanthenum, bunga matahari dsbnya
  •  Hasil kek yg dihias akan dibawa pulang oleh peserta.
  • Yuran kelas RM150
  •  Masa ikut peserta. Isnin hingga Jumaat jam 2.00 ptg keatas. Sabtu & Ahad jam 9.00 pagi keatas.

3. Kek hantaran- Fondant

  • Belajar teknik menghias sebelum menghias ke atas kek.

  • Belajar membuat bunga seperti bunga rose, Bunga crsyanthenum, bunga matahari dsbnya

  • Hasil kek yg dihias akan dibawa pulang oleh peserta.

  • Yuran kelas RM200

  • Masa ikut peserta. Isnin hingga Jumaat jam 2.00 ptg keatas. Sabtu & Ahad jam 9.00 pagi keatas.

  • Kek khas untuk membuat kek hantaran fondant disediakan awal kerana utk membalut kek fondant,  

  •      kerana kek perlu sejuk terlebih dahulu. Resepi akan disediakan.

    4. Kelas  Aneka Bun
    • Yuran RM 150
    • Belajar berbagai jenis bun seperti bun kacang merah, butter, coklat, bilis, tuna, sosej, mini pizza dan sebagainya.
    • Hasil kerja bawa pulang.

    5. Kelas Aneka Pastri
    • Yuran RM150
    • Belajar cara melipat doh pastri lapis
    • Belajar membentuk puff pastri, Pastri Danish dan croissant.
    • Mengolah inti dgn pelbagai inti seperti sardin, tuna, salad sosej blueberry dan sbginya.

    6. Kelas Pizza
    • Yuran RM150
    • Belajar membuat doh pizza
    • Belajar membuat 3 jenis pizza spt pizza sardin, pizza ayam dan pizza seafood.
    • Semua hasil dibawa balik.
    7. Kelas kek cawan
    • Yuran kelas RM150 (Buttercream)
    • Yuran kelas RM200 (Fondant)
    • Belajar membancuh dan memasak kek cawan.
    • Menghias kek cawan dengan pelbagai bentuk hiasan sebanyak 12 biji cup.

    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan