1. Kek Harijadi ( Buttercream/ Freshcream)
- Memasak kek span
- Belajar teknik menghias ( 5 jenis deko) sebelum menghias ke atas kek.
- Belajar membuat bunga rose.
- Hasil kek yg dihias akan dibawa pulang oleh peserta.
- Yuran kelas RM120
- Masa ikut peserta. Isnin hingga Jumaat jam 2.00 ptg keatas. Sabtu & Ahad jam 9.00 pagi keatas.
2. Kek hantaran -Buttercream
- Memasak kek span
- Belajar teknik menghias ( 5 jenis deko) sebelum menghias ke atas kek.
- Belajar membuat bunga seperti bunga rose, Bunga crsyanthenum, bunga matahari dsbnya
- Hasil kek yg dihias akan dibawa pulang oleh peserta.
- Yuran kelas RM150
- Masa ikut peserta. Isnin hingga Jumaat jam 2.00 ptg keatas. Sabtu & Ahad jam 9.00 pagi keatas.
3. Kek hantaran- Fondant
kerana kek perlu sejuk terlebih dahulu. Resepi akan disediakan.
4. Kelas Aneka Bun
- Yuran RM 150
- Belajar berbagai jenis bun seperti bun kacang merah, butter, coklat, bilis, tuna, sosej, mini pizza dan sebagainya.
- Hasil kerja bawa pulang.
5. Kelas Aneka Pastri
- Yuran RM150
- Belajar cara melipat doh pastri lapis
- Belajar membentuk puff pastri, Pastri Danish dan croissant.
- Mengolah inti dgn pelbagai inti seperti sardin, tuna, salad sosej blueberry dan sbginya.
6. Kelas Pizza
- Yuran RM150
- Belajar membuat doh pizza
- Belajar membuat 3 jenis pizza spt pizza sardin, pizza ayam dan pizza seafood.
- Semua hasil dibawa balik.
- Yuran kelas RM150 (Buttercream)
- Yuran kelas RM200 (Fondant)
- Belajar membancuh dan memasak kek cawan.
- Menghias kek cawan dengan pelbagai bentuk hiasan sebanyak 12 biji cup.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan